Sent omval

Vill du göra några förändringar av dina val eller göra en helt ny ansökan i efterhand? Tänk då på att din förändrade eller helt nya ansökan kommer att behandlas som en SEN ansökan. Det innebär att sökande, som valt programmet i tid tas in först. Om det sedan finns platser över kan elever med sena val erbjudas plats.

Val som kommer in efter den 15 maj räknas som sena val. 

Sena val är:

  • Nya val som läggs till i ansökan.

 

  • Val som flyttas upp över tidigare lagda val.

 

Har du redan kommit in på ett val (alltså blivit antagen den 1/7, ej prel. antagen) är vår rekommendation att du lägger det valet under de val som du är intresserad av i din nya ansökan. Då har du en säker plats tills dess att du får meddelande om att du fått en ny plats.

Viktigt att du skriver in ALLA dina val i omvals-blanketten som du vill ha kvar, även den plats du ev. har blivit antagen till.

 

Gör så här:

  • Efter antagningen den 1/7, tacka ja eller nej till ditt antagningsbesked (inkl. reservplats) via utbildningskaraborg.se.
  • Tänk på att fylla i alla din val i ansökan, även tidigare val som du har ansökt om i tid.
  • Logga in med ditt BankID och fyll i blanketten ”sent omval”. OBS! Det är eleven/sökande som måste logga in med sitt BankID, inte förälder. (Mobilt säkerhetsID fungerar ej)
  • Saknar du BankID fyll i pappersblankett och mejla till utbildning@skaraborg.se. Din underskrift måste finnas med på pappersansökan.
  • Finns det särskilda skäl t.ex. sociala eller medicinska till din sena ansökan ska det bifogas (separat blankett finns, ditt skäl prövas då av mottagande skola).

 

OBSERVERA!

Efter den 15 maj kommer du enbart antas till programmet i mån av plats (om det inte föreligger särskilda skäl som är styrkta och bedöms som godtagbara).

Efter den 15 september görs alla sena omval emellan skolorna. Alltså behöver ingen ansökan göras via antagningskansliet. Kontakta din SYV för mer information.