Två personers händer på ett bord med en dator

Yrkesutbildning efter gymnasiet

Yrkesutbildning Skaraborg är ett nätverk av utbildningsanordnare i Skaraborg som anordnar yrkesutbildningar på gymnasial nivå för vuxna och på eftergymnasial nivå i form av yrkeshögskoleutbildningar (YH). Samtliga yrkesutbildningar är nära knutna till arbetslivet och ger goda chanser till jobb.

Om du redan har en yrkesutbildning på gymnasial nivå och vill specialisera dig inom ditt yrke så finns Yrkeshögskolan Skaraborg. Kanske är du redan undersköterska och vill läsa vidare? Då finns flera spännande specialiseringar att välja mellan vid Skövde Yrkeshögskola, som till exempel Specialistundersköterska inom Kognitiv sjukdom/Demens eller Undersköterska med specialistkompetens inom Välfärdsteknologi. Eller så kanske du har läst el- och energiprogrammet eller tekniskt program på gymnasienivå och vill läsa vidare till Automation- och digitaliseringsingenjör? Det kan du i så fall göra vid Campus Västra Skaraborg i Lidköping.

Men om du inte har en yrkesutbildning? Ingen fara! I Skaraborg finns goda möjligheter att som vuxen läsa in yrkesutbildning på gymnasienivå. Vänd dig till någon av våra vuxenutbildningar i Skövde, Falköping, Lidköping, Skara eller Mariestad så hjälper de dig till rätt utbildning.

Här hittar du information och kontaktuppgifter till både vuxenutbildning och yrkeshögskolan i Skaraborg: https://yrkesutb-skbg.webnode.se

Lycka till med dina studier!

 

Yrkeshögskola är en väg att vidareutbilda sig efter gymnasiet. Du kan också läsa vidare på bland annat högskola och universitet eller folkhögskola. 

Läs mer om högskole- och universitetsstudier på studera.nu 
Läs mer om folkhögskolor på folkhogskola.nu