Preliminära antagningsbesked

Du kan logga in och se ditt preliminära antagningsbesked den 15 april kl. 09.00. Därefter har du även möjligheten att göra omval fram till den 15 maj.

Den 15 april kan du som är folkbokförd i Skaraborg logga in på ansökningswebben och se ditt preliminära antagningsbesked. 

Till sökande som är folkbokförda utanför Skaraborg skickas ett preliminärt antagningsbesked med post i mitten av april. Du kommer då även få hem inloggningsuppgifter så att du kan logga in den 1 juli via webben och se ditt slutliga antagningsbesked.

Den preliminära antagningen görs för att du ska få veta hur du ligger till i gymnasievalet. Den görs också för att skolorna ska kunna planera inför höstterminen. Den prelimära antagningen baseras på ditt senaste betyg (höstterminsbetyg för dig som går i nian, slutbetyg från grundskolan för dig som är äldre).

Tänk på att även om du blivit preliminärt antagen, kan det förändras till den slutliga antagningen. Anledningen kan vara att fler nu sökt samma utbildning som du, eller att betygen förändrats. Det kan också bero på att en skola bestämt sig för att inte starta en utbildning på grund av för få sökande.

Om du inte blir antagen i den preliminära antagningen beror det på att du inte är behörig till sökt program, eller på att ditt meritvärde inte räckte till. Får du fler betyg eller högre meritvärde vid slutbetyget till sommaren, har du fortfarande chans att bli slutligt antagen i juli.

Under omvalsperioden 15 april till den 15 maj kan du även logga in för att ändra, lägga till program eller söka för första gången till gymnasiet.

Observera att de som gör val till anpassad gymnasieskola har ingen omvalsperiod.